Skip to content

Of u nu opteert voor houtgranulaten in bulk of in zakken, de verdelers van TotalEnergies zorgen uiterst nauwgezet voor uw levering van pellets.

Met TotalEnergies kan uw levering van pellets op drie manieren verlopen:

  • in bulk;
  • in zakken per pallet;
  • in zakken door uzelf.

De levering van pellets in bulk

Nadat u uw bestelling hebt geplaatst bij uw leverancier, worden de pellets in bulk tot bij uw woonplaats gebracht aan boord van een speciaal uitgeruste vrachtwagen die de houtgranulaten via een leiding tot in uw voorraad kan blazen.

Zoals dat ook geldt bij een levering van mazout, vergt de levering van pellets enkele voorzorgsmaatregelen. De vrachtwagen moet vlotjes toegang krijgen tot de vulmond. Idealiter is die vulmond ingewerkt in een buitenmuur van uw woning. Om te vermijden dat de pellets worden beschadigd tijdens het overblazen, en om ervoor te zorgen dat al hun eigenschappen goed bewaard blijven, is het ook raadzaam de afstand van de leidingen tussen de vrachtwagen en de voorraad (maximum 30 meter) te beperken, om scherpe bochten en te grote hoogteverschillen te vermijden.

Aarzel niet hierover advies in te winnen bij de installateur van uw verwarmingsketel of bij uw pelletverdeler.

Spitstechnologie in dienst van de levering van pellets in bulk

Om te zorgen voor een optimale dienstverlening, doen de TOTAL pelletverdelers een beroep op ervaren leveranciers. Zij beschikken over vrachtwagens die zijn uitgerust met technologische snufjes die speciaal zijn ontwikkeld voor de levering van pellets.

Dankzij een mengsysteem van lucht en pellets, worden de houtgranulaten in een permanente flux aangeblazen, waardoor de leidingen niet verstopt geraken en er geen fijne fractie kan ontstaan. Dat betekent dat de kwaliteit van uw pellets tijdens het hele leverproces volkomen in stand wordt gehouden.

Waarom is het zo belangrijk om te opteren voor pellets met een geringe fijne fractie?

De fijne fractie is het gevolg van partikels die ontstaan bij het bewerken en het vervoeren van het hout. Deze kunnen uw verwarmingsketel vervuilen, het rendement ervan aantasten en de werking ervan verstoren indien ze te hoog worden.

De levering van pellets per palet

Naast de pellets in bulk, kunnen de houtgranulaten die zijn verpakt in zakken ook worden geleverd per pallet, rechtstreeks bij u thuis. U kunt daarbij kiezen tussen palletten met:

  • 102 zakken van 10 kg, of 1,02 ton pellets per pallet;
  • 65 zakken van 15 kg, of 975 kg de pellets per pallet.

Wanneer dat mogelijk is, zal de leverancier aan de hand van een transpallet of van een meeneemheftruck de pallet neerzetten op de plaats van opslag van de pellets, zodat u geen enkele overslag meer moet doen.

Afhaling van pellets in zakken

U kunt ook zelf de pellets afhalen, in zakken van 10 of 15 kg. Dit kan in bepaalde handelszaken, maar ook bij onze tankstations en ProxiDrive in de regio Henegouwen.