Skip to content

Dankzij de unieke samenstelling, kunt u met de Total Mazout Ultra van TotalEnergies minder verbruiken en vervuilen en tegelijk ook uw verwarmingsinstallatie beter in stand houden.  

Moet u binnenkort mazout bestellen maar u weet niet goed wat het verschil is tussen gewone huisbrandolie en Total Mazout Ultra? In dit artikel antwoorden wij op al uw vragen.

Total Mazout Ultra, onze hoogrendementsmazout, wat is dat precies?  

Onze huisbrandolie Total mazout Ultra onderscheidt zich van gewone mazout door de samenstelling ervan. Hij is immers verrijkt met een reeks additieven die gepaard gaan met een aantal voordelen, waaronder corrosiewerende stoffen en antioxidanten. Bovendien vertoont TOTAL mazout Ultra een verlaagd zwavelgehalte (<50 ppm) en metaalgehalte, wat ook ten goede komt aan uw verwarmingsinstallatie en een bron van bezuinigingen kan betekenen.

Welke zijn de voordelen van de Total Mazout Ultra ?

Door zijn specifieke samenstelling, biedt de huisbrandolie met hoog rendement Total Mazout Ultra verschillende voordelen.

Total Mazout Ultra beschermt uw installatie

Dankzij het corrosiewerende additief waarmee hij is verrijkt, reinigt en beschermt hij alle metalen onderdelen van uw verwarmingsinstallatie:

  • tank;
  • aanvoerleiding;
  • pomp;
  • filter;
  • sproeier;
  • verbrandingskamer;
  • brandhaard.

Total mazout Ultra is ook stabieler dan gewone mazout dankzij de antioxidant die eraan is toegevoegd. Dankzij die stof wordt er minder sediment gevormd in uw tank, en dat betekent dan weer minder kosten voor het onderhoud ervan. Bovendien is Total mazout Ultra beter bestand tegen temperatuurschommelingen.

Algemeen gezien is Total mazout Ultra stabieler dan gewone mazout, en wel in drie opzichten:

  • stabiliteit voor licht;
  • stabiliteit voor warmte;
  • stabiliteit voor oxidatie.

Total Mazout Ultra beschermt het leefmilieu

De huisbrandolie Total Mazout Ultra is ontwikkeld om het rendement van uw verwarmingsketel te verbeteren. Hij zorgt voor een volledige verbranding, waardoor uw installatie minder vervuild geraakt. Dit voordeel heeft ook een ecologische troef: de roetemissie en de uitstoot van koolstofdioxide(SO2) worden fors verlaagd, onder meer als gevolg van het verlaagde zwavelgehalte van Total mazout Ultra.

Total Mazout Ultra, bron van bezuinigingen  

Het gebruik van de Total Mazout Ultra beperkt de vervuiling van uw verwarmingsinstallatie, wat op termijn leidt tot minder risico’s op uitval en minder kosten voor het onderhoud ervan. Dankzij het lagere zwavelgehalte gaat u ook nog eens minder verbruiken. Dus, wie TOTAL mazout Ultra gebruikt, kan besparingen doen.

Om Total Mazout Ultra te bestellen, aarzel niet te surfen naar onze pagina « een leverancier van Total mazout vinden».