Skip to content

TotalEnergies motorolie: Informatie en advies

TotalEnergies logo

 

TotalEnergies is de naam van de Groep. Hij roept globaliteit en engagement op. Betekenis en uitspraak zijn identiek in diverse talen over heel de wereld.
TotalEnergies is ook de naam van ons belangrijkste merk. Het werd in 1954 gesticht en geniet ondertussen veel bekendheid en sympathie bij het publiek en onze klanten.

Historiek van het merk

In 1953 deponeert de Compagnie Française de Raffinage bij de handelsrechtbank van Parijs een nieuw merk onder de naam "TOTAL". Twee jaar later wordt het gesymboliseerd door de befaamde rode vlam in een blauwe cirkel.
In de loop der jaren verandert Total van logo (1963, 1970, 1982 en 1992). Na de fusie met Petrofina en Elf (in 2000) herneemt het logo (in 2003) de rode vlam in een blauwe cirkel op een witte achtergrond zoals ook vandaag nog het geval is.

TOTALEnergies-smeermiddelen

Innovatie is altijd een prioriteit geweest voor Total Lubricants, dat beschikt over R&D-centra in Solaize – nabij Lyon – en Le Havre. Dankzij het professionalisme van onze specialisten en doorgedreven onderzoek, zijn wij in staat om hoogtechnologische producten en oplossingen te ontwikkelen die inspelen op de nieuwste technologische evoluties, met name in de autosector.

Partners van TotalEnergies

Onze auto-partners