Skip to content

Bitumen voor de wegenbouw

 

Bitumen voor koude toepassingen: KROMATIS

In haar voortdurend streven naar het verbeteren van de verkeersveiligheid en om een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit in stedelijke gebieden, heeft TOTAL KROMATIS ontwikkeld.

Met KROMATIS geef je kleur aan je omgeving:

  • KROMATIS is een kleurloos, synthetisch bindmiddel, gemodificeerd met polymeren.
  • KROMATIS heeft de eigenschappen van wegenbouwbitumen en kan gepigmenteerd worden om iedere gewenste asfaltkleur te verkrijgen.

Bitumen voor de wegenbouw: AZALT 

De bitumen uit het gamma AZALT zijn geschikt voor de productie van de meeste bitumineuze wegenbouwmengsels. Het productieproces bestaat hoofdzakelijk uit een directe destillatie van conforme ruwe aardolie.

Toepassing

De toepassingsgebieden van het AZALT-gamma zijn:
Warme asfaltmengsels: productie van bitumineuze toplagen of structurele lagen (wegenbouw)

  • Oppervlaktebehandelingen

  • Gietasfalt

Harde bitumen: MODULTOTAL

MODULOTAL is een bitumensoort, die speciaal ontwikkeld is voor asfalt die een hoge belasting moet kunnen verdragen (AVS: Asfalt met Verhoogde Stijfheid).

Toepassing

MODULOTAL wordt voornamelijk gebruikt voor onder- en tussenlagen in de asfaltstructuur. MODULOTAL verhoogt de stijfheid van het asfalt. Hierdoor kunnen de asfaltlagen minder dik uitgevoerd worden.

De voordelen van MODULOTAL:

  • Besparing in materiaal
  • Goede weerstand tegen vervorming
  • Gaat spoorvorming tegen

Gemodificieerd bitumen: STYRELF

STYRELF is een gamma van “crosslinked” polymeer-gemodificeerde bitumen. Door het gebruik van deze elastomeren tijdens het productieproces, wordt de reologie van de bitumen sterk verbeterd. Dit type producten zijn uitermate bestand tegen vervorming en hoge belastingen, veroorzaakt door weersinvloeden en verkeersintensiteit.

Toepassing

De bitumen van het type STYRELF zijn in diverse samenstellingen te verkrijgen. Daarnaast gaan deze producten lang mee door de stabiele, homogene samenstelling. STYRELF is voor diverse toepassingen zoals zwaar belaste wegen (ZOAB: Zeer Open Asfalt Beton), parkeerdaken, brugwegdekken en tarmacverhardingen een echte ‘probleemoplosser' gebleken.

Het STYRELF-gamma is geschikt voor het produceren van vele asfaltmengsels, oppervlaktebehandelingen en gemodificeerde emulsies.

Bitumen tegen spoorvorming: ORNITAL

ORNITAL is een wegenbouwbitumen, geproduceerd met speciaal hiervoor geselecteerde ruwe aardoliën.

Toepassing

Deze bitumen hebben specifieke eigenschappen die spoorvorming tegengaat:

  • Lagere thermische gevoeligheid (positieve penetratie-index) dan een klassieke 35/50 bitumen
  • Hoge consistentie bij hoge verwerkingstemperaturen, equivalent aan een harde bitumensoort 20/30
  • Goed gedrag bij koude verwerkingstemperaturen, equivalent aan een bitumensoort 50/70

Bitumen Ornital 40 is specifiek geschikt voor tussen- en toplagen, welke onderhevig zijn aan een zware verkeersbelasting

Bitumen voor lage temperatuursasfalt: AZALT ECO²

AZALT ECO² wordt gebruikt voor de productie van asfalt bij verlaagde temperatuur. Dit  “kant-en-klaar” bindmiddel  laat toe om de productie- en applicatietemperaturen met 40°C te verlagen bij asfalt voor de wegenbouw.

AZALT ECO² beantwoordt, op dezelfde manier als de klassieke bitumen van het gamma Azalt, aan de specificaties van de norm EN 12591.

Meer informatie? Download de AZALT ECO² presentatie (Engels).

Bitumen voor de fluxing van bitumineuze emulsies: GREENFLUX

GREENFLUX zijn producten die gebruikt worden voor de productie van watervrije bindmiddelen en voor de stromingseigenschappen van de bitumenemulsies te optimaliseren. Ze worden verkregen uit een mengsel van ruwe olie, geselecteerd op basis van hun fysisch-chemische eigenschappen.

Toepassing

GREENFLUX is bruikbaar voor emulsies met zuiver bitumen of voor polymeer-gemodificeerde bitumen.

Het GREENFLUX-gamma kan veilig door de operatoren worden gebruikt: het blootstellingsscenario (in de uitgebreide MSDS) van GREENFLUX SD is goedgekeurd door industrieverenigingen zoals SFERB (Section des Fabricants d'Emulsions Routières de Bitume) en URSIF (Union des Syndicats de l'Industrie Routière Française), lid van IBEF (International Bitumen Emulsion Federation).

Productie van emulsies voor oppervlaktebehandelingen en bindlagen: AQUALT

Het AQUALT-gamma bestaat uit een reeks bitumenemulsies (ook polymeer-gemodificeerd) die gebruikt worden in producten voor oppervlaktebehandelingen en die dienen als hechtingslaag.

Het gebruik van AQUALT is een kostenefficiënte oplossing om de doordringbaarheid van bitumenlagen te verminderen, een gewenste stevigheid te geven of om herstellingen aan eender welk wegenoppervlak uit te voeren.

Bindmiddel voor recyclage van asfalt: REGENIS

REGENIS werd speciaal ontworpen voor warme recyclagetoepassingen. Het gamma is toepasbaar voor zowel lage als hoge recyclingpercentages, alsook voor recycling op de site of in de fabriek.

Gerecycleerde asfaltmengsels die geproduceerd zijn met behulp van REGENIS leveren opnieuw fysisch-chemische eigenschappen van jonge asfaltmengsels. Het wordt daarom veel gebruikt, waaronder in coatings en basislagen.