Skip to content

Vliegtuigbenzine voor de algemene luchtvaart
 

TotalEnergies biedt u drie types vliegtuigbrandstof van topkwaliteit:

  • JET A-1voor de commerciële luchtvaart is een brandstof van het kerosinetype die geschikt is voor de meeste luchtvaartuigen met een reactor motor. Het product voldoet aan strenge internationale eisen, meer bepaald de recentste versie van de Britse norm DEF STAN 91-91, de norm ASTM D1655 en de NAVO-specificatie F-35. Het vlampunt ligt boven 38°C (100°F), terwijl het maximale stollingspunt - 47 °C bedraagt. Het wordt in de algemene luchtvaart ook gebruikt voor vliegtuigen met dieselmotor. Deze specificaties worden op gezette tijdstippen herzien. TotalEnergies voegt enkele bijzonderheden toe die de kwaliteit van deze luchtvaartbrandstof nog verbeteren, en hanteert daarbij een volledige traceerbaarheid, van de raffinaderij tot in de vliegtuigvleugel. TotalEnergies is overigens lid van de JIG (Joint Inspection Group).
  • AVGAS 100 LL is een brandstof voor de luchtvaart, speciaal ontworpen voor vliegtuigen met een zuigermotor. Het is een speciaal mengsel met een hoge prestatie-index. De kleur is blauw. AVGAS 100 LL wordt in de distributieposten op vliegvelden geïdentificeerd door zijn etiket met witte letters op een rode achtergrond. Deze opvallende identificatie is bedoeld om elk risico op "misfueling" door verwarring met JET A-1 (witte letters op zwarte achtergrond) te vermijden.
    • Strenge specificaties: AVGAS 100 LL van TotalEnergies beantwoordt aan de specificaties van twee belangrijke internationale referenties: ASTM D910 en Def Stan 91-90. "100" staat voor het octaangetal van de luchtvaart, dat sterk lijkt op het motoroctaangetal (MON) voor auto's. "LL" is de afkorting van "Low Lead". Het octaangetal voor het rijke mengsel voor luchtvaart, "Prestatie-index" genaamd, bedraagt minstens 130. 
    • Constante kwaliteitscontrole: de internationale specificaties worden geregeld bijgewerkt. TotalEnergies voegt bepaalde eigenschappen toe die de kwaliteit van deze luchtvaartbrandstof nog verhogen. 
    • Leveringen die aangepast zijn aan specifieke behoeften: AVGAS 100 LL van TotalEnergies is beschikbaar  in meer dan 50 landen wereldwijd.
  • AVGAS UL91: omdat de vrijheid om te vliegen niet ten koste mag gaan van de veiligheid. AVGAS UL 91 is een loodvrije vliegtuigbrandstof die speciaal voor ultralichte vliegtuigen werd ontwikkeld.  De brandstof is goedgekeurd door het EASA (European Aviation Safety Agency) en beantwoordt aan de normen van de ASTM International (American Society for Testing and Material). Deze instantie bepaalt de normen die in de hele wereld worden gehanteerd om de brandstoffenkwaliteit te garanderen en te verbeteren, de veiligheid van de producten te verhogen en te zorgen voor transparantie bij de consumenten. AVGAS UL 91 heeft dus alle controles inzake vliegtuigbrandstoffen ondergaan.
  • TotalEnergies is de eerste oliemaatschappij die een vliegtuigbrandstof aanbiedt die aan de ASTM D7547-norm voldoet. De AVGAS UL 91 garandeert u een totale afwezigheid van ethanol, maar ook van ether en andere soorten alcohol die schadelijk zijn voor bepaalde componenten van luchtvaarttuigen (dichtingen, slangen, carburatoren enz.), een constante “vliegtuig”-kwaliteit van het product, dankzij strenge controles, uitgevoerd volgens de geldende procedures, geen additieven die niet voor de luchtvaart zijn gehomologeerd. Een beter bewaard leefmilieu, AVGAS UL 91 bevat geen lood, minder vervuilende emissies in de atmosfeer, dus meer vliegplezier.