Skip to content

Onze oplossingen voor de papierindustrie

De felle concurrentie in de papiersector heeft geleid tot een modernisering van het productieapparaat, wat gepaard gaat met aanzienlijke investeringen. In die context staat elke productiestop, zelfs een kortstondige, gelijk met grote financiële verliezen.

Om uw machines optimaal te laten renderen en ze tegelijkertijd maximaal te beschermen, kunt u rekenen op Total smeermiddelen en de knowhow van onze technici.

Onze producten voldoen aan de strengste eisen van de belangrijkste uitrustingsfabrikanten (Metso, Voight…). Ze laten uw machines altijd optimaal presteren, ondanks vervuiling (stof, vocht, corrosieve omgeving...) en hoge temperaturen.

Een volledig gamma voor de papierproductie

 

Circulatieolie: MISOLA

Het asvrije MISOLA gamma werd speciaal ontwikkeld voor de papierproductie en maakt gebruik van de nieuwste technologieën om uw machines optimaal te laten presteren, de levensduur ervan te verlengen en de onderhoudskosten te beperken. Beschikbaar als minerale-, halfsynthetische- en synthetische olie.

Olie voor tandwielkasten: KASSILLA GMP

Minerale olie die grafiet en molybdeenbisulfaat bevat. Biedt het voordeel van een zeer grote thermische stabiliteit en verhoogde bescherming tegen corrosie en micropitting.

Tandwielolie: CARTER XEP

Minerale kwaliteitsolie die tandwielen uitstekend beschermt bij blootstelling aan zware belasting en hoge temperaturen.

Olie voor hydraulische circuits: AZOLLA AF

Asvrije minerale olie van de nieuwe generatie met specifieke additieven, ontwikkeld in samenwerking met de grootste fabrikanten van hydraulische uitrusting. Garanderen een optimaal rendement van hydraulische uitrusting, een ongeëvenaarde levensduur van de olie in gebruik en een aanzienlijke besparing op onderhoudskosten. Bevatten geen zware metalen noch zinkzouten ter bescherming van de gezondheid en het milieu.

Vetten voor nat gedeelte: CERAN PM

Heavy duty sulfonaat-calciumcomplex vet dat speciaal is ontwikkeld voor de smering van lagers die blootstaan aan zware belasting en hoge temperaturen in droge of natte gedeelten van machines in papierfabrieken. Extreem druk- en waterbestendig met uitstekende oxydatie- en corrosiewerende eigenschappen. Bevat geen zware metalen die schadelijk zijn voor gezondheid en milieu.

Vetten voor droog gedeelte:

ALTIS EM2 : multifunctioneel polyureumvet voor hoge temperaturen en hoge snelheden

ALTIS SH2 : extreem drukbestendig heavy duty synthetisch polyureumvet voor hoge snelheden en hoge temperaturen

Advies op maat

Neem gerust contact met ons op voor advies op maat van uw uitrusting.