Skip to content

Bespaar op uw brandstofverbruik door middel van eco-driving en enkele eenvoudige aandachtspunten.

Wist u dat u tot 10% brandstof kunt besparen door enkele heel eenvoudige ingrepen toe te passen? Wist u dat een meer vloeiende rijstijl uw brandstofverbruik vermindert? TotalEnergies geeft u alvast enkele nuttige tips om uw verbruik binnen de perken te houden.

Brandstof besparen met enkele ingrepen  

Volgende aandachtspunten zorgen ervoor dat uw brandstofverbruik daalt.

Verwaarloos het onderhoud niet

Om de brandstof optimaal te verbranden, moet uw motor schoon en goed afgesteld zijn. Voor goede prestaties laat u uw voertuig dus best regelmatig onderhouden.

U kunt een aantal elementen zelf nakijken. Denk bijvoorbeeld aan de luchtfilter. Indien deze vervuild is kan de brandstof minder goed verbranden.

 

Kijk de bandendruk na

Banden met onvoldoende druk zorgen voor een hoger verbruik. Kijk dus regelmatig de bandendruk na. Dit kan gratis in de Total servicestations.

Maak uw voertuig lichter

Hoe zwaarder uw voertuig geladen is, hoe meer het verbruikt. Sommige elementen beperken bovendien ook de aerodynamica. Verwijder dus al het overbodige:

  • imperiaal;
  • bagagedrager;
  • enz.

Sluit de ramen bij hoge snelheid

Voor de aerodynamica is het eveneens belangrijk de ramen dicht te doen bij hoge snelheden, open ramen vangen namelijk wind en remmen het voertuig af. Zet bij warm weer de airco aan. In de stad daarentegen kan u de ramen openen om het extra brandstofverbruik door de airco te beperken.

Eco-driving, rijgedrag dat uw verbruik beperkt

Naast deze eenvoudige aandachtspunten, kunt u ook brandstof besparen door een vloeiende rijstijl aan te nemen. Dit noemt men eco-driving. De principes kan u toepassen op verschillende momenten van de rit:

  • voor het vertrekken: overweeg autodelen, de eenvoudigste manier om het globale verbruik en de uitstoot te beperken;
  • bij het vertrekken: rij rustig, wacht tot de motor opgewarmd is en zet de motor af telkens wanneer u langer dan een minuut stilstaat;
  • onderweg:
    • rij met een constante snelheid en anticipeer op verkeerssituaties om ongewild afremmen en weer versnellen te vermijden;
    • schakel zo snel mogelijk naar een hogere versnelling, vanaf 1500 tot 2000 rpm.

Producten die uw brandstofverbruik beperken

Naast de aandachtspunten en een aangepast rijgedrag kan u ook vertrouwen op de producten die TotalEnergies aanbiedt om verder uw verbruik te beperken. Zo kan u energie besparen door gebruik te maken van de Total Excellium brandstoffen en Quartz  motorolie.